Resultater fra Facebook-kampanje

8. oktober til 8. desember 2010 kjørte vi en kampanje for «Stories for life» filmene på den internasjonale Facebook-siden til Visitnorway.

Kampanjen besto av en Facebook-applikasjon med «Stories for life filmene», med tilhørende kommentarfelt der man skulle skrive hvilken opplevelse man ville vinne og hvorfor. En heldig vinner fikk den turen flest hadde stemt på.

Trafikk til kampanjen ble drevet gjennom annonser på Facebook, fra Visitnorway.com og fra Twitter.

Dette var forøvrig gjenbruk av konsept utviklet for en tilsvarende kampanje for vårt kontor i Spania sommeren 2009. Dengang var konseptet destinasjon, presentert med bilder og tekst.

Ett av målene for kampanjen var å få 10.000 nye Facebook-venner i kampanjeperioden. Dette var et hårete mål, og vi visste det var i overkant av hva som var mulig i forhold til budsjett og tidligere kampanjer. Men man må jo ha noe å strekke seg etter.

Andre mål for kampanjen var å posisjonere Norge som et land med spennende naturbaserte aktiviteter, økt synlighet og oppmerksomhet for samarbeidspartnerene, samt å øke antall visninger av «Stories for life»-filmene via vår YouTube kanal (filmene ble embeddet derfra).

Rapporten fra kampanjen er klar:

  • 6.000 nye Facebook-venner i kampanjeperioden
  • 2.426 installerte applikasjonen
  • 1.250 kommentarer
  • 1.347 deltakere i konkurransen

Resultater for Facebook-annonsene:

  • 20.688.346 visninger
  • 14.126 klikk
  • 0.068% CTR (click through rate) – du trodde kanskje ditt medium leverte lav CTR? 🙂

Totalbudsjettet for kampanjen inkludert produksjon av applikasjonen og Facebook annonsene var kr 100.000.

Så kan man spørre seg om 6.000 Facebook-venner er verdt 100.000 kroner i seg selv, om man ser bort fra de andre verdiene som er skapt gjennom kampanjen.

Vel, ifølge en Syncapse-undersøkelse fra juni 2010 som er referert i en artikkel på digi.no er gjennomsnittsverdien av en tilhenger $136,38 (!) – sånn sett er denne kampanjen et røverkjøp! Skal legge til at vi selvfølgelig ikke går god for dette tallet på noen som helst måte, men det illustrerer et poeng, og det er at Facebook-fans av «god kvalitet» KAN ha en potensielt stor verdi.

Vi ser blant annet at trafikken fra Facebook til Visitnorway stadig øker, og har etablert seg som en av topp 10 trafikkilder i volum, med grei kvalitet på trafikken i forhold til tid på oppholdet og antall sider lest. Og dette er bare starten.

Har dere noen erfaringer fra kampanjer dere ønsker å dele? Benytt gjerne kommentarfeltet under!

Full rapport under:

Om Hans Petter Aalmo

Portalsjef for visitnorway.com. Twitter: @hanspetteraalmo
Dette innlegget ble publisert i Film, Markedsføring og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *