Her klikker turistene

Visitnorway.com har installert et statistikksystem som heter Clickdensity. Dette er et relativt rimelig system, som blant annet registrerer eksakt hvor de besøkende klikker på sidene, og som genererer et temperaturkart.

Skalaen går fra blått til rødt, der rødt er hetest og blått kaldest (logisk nok): clickdensity skala

I perioden 14.2-14.3 2011 ble det registrert 6620 klikk på What to do som fordeler seg slik: (klikk på bildet for å se en stor versjon)

Turistene klikker mest på bildene i bildekarusellen. Dette viser at den etablerte sannheten om at gode bilder selger, fortsatt gjelder.

Toppmenyen og søket er også mye brukt.

Av elementene i kategorioversikten er fire av fem blant de 20 mest klikkede elementene på hele siden. Det vil si Activitites & Sports, Tours & Safaris,  Attractions & Culture og  Food & Drink.

Av konkrete aktiviteter er det skiing, hiking og fishing som fenger mest.

Av de minst populære utmerker hele shopping-kategorien seg med svært få klikk, med unntak av overskriften. Det vil si at brukerne ikke er spesielt interesserte i underkategoriene som Grocery, Electronics, Service, Home & garden, Health & Beauty etc.

Dette er interessant nok i seg selv, i forhold til å jobbe med og prioritere innhold.

Denne kunnskapen kan vi benytte til å ta bort eller flytte innhold som turistene ikke er interessert i . Less er som kjent more.

Om Hans Petter Aalmo

Portalsjef for visitnorway.com. Twitter: @hanspetteraalmo
Dette innlegget ble publisert i Innhold, Statistikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *