Kun 12 prosent av reiselivet innoverer

Denne uken kom resultatene fra SSBs innovasjonsundersøkelse som viser at bare 12 prosent av foretakene innenfor reiseliv rapporterer om produkt- eller prosessinnovasjon i perioden 2008-2010. Dette er klart lavere enn for tjenesteytende virksomhet samlet, der andelen er 30 prosent.

Innovasjonsandelen er høyest for reiseoperatører og fornøyelsesparker, klart lavest for serveringsstedene. Reiselivsforetakene gjennomfører også i mindre grad organisasjonsinnovasjon enn øvrig tjenesteyting, 10 respektive 18 prosent. En medvirkende årsak er størrelsesstrukturen på enhetene. Reiselivsnæringen er på høyde med andre næringer når det gjelder markedsinnovasjon, hvor det bare er serveringsstedene som trekker andelen ned.

Vi deler mange av synspunktene som studiet tar opp når det gjelder reiselivsnæringen. I Innovasjon Norge ser også vi at innovasjonsnivået er for lavt, lønnsomheten for lav og næringen er for fragmentert. Likevel ser vi at det er aktører som både kan og vil, og har evne til å innovere. Her er noen eksempler:

  • Fjord Tours som pakker opplevelser basert på allerede rutegående transport 
  • Overnattingssteder som Juvet landskapshotell og Stokkøya sjøsenter som tør å tenke utradisjonelt, og som pirrer sansene med utradisjonell arkitektur og gode opplevelser
  • Color Line som diversifiserer sine produkter til å være cruise og en forlengelse av motorveien til og fra kontinentet, samt tenker verdikjede frem til sluttkunden
  • Opplevelsesaktører som XXLofoten, Høve Støtt og Sorrisniva som regisserer opplevelser på samme måte som en god film eller teaterstykke i forhold til intensitet og høydepunkt. Gjestene drar lykkelige og blakke hjem
  • Norwegian som har snudd opp ned på norsk flybransje med sin forretningsmodell
  • Skistar som har pustet nytt liv inn i alpin-Norge med resorttankegang. Nyopprettede Alpinco føler etter

Listen kunne vært enda lenger.

Så hvordan skal vi endre reiselivsnæringens rykte fra å være politikernes drøm og bankenes mareritt?

For det første må vi erkjenne at Norge aldri vil bli noen masseturismedestinasjon, det sørger vårt høye kostnadsnivå for, men vi har forutsetninger for å bli verdensledende innenfor det naturbaserte segmentet. Da må vi slutte å definere oss som råvareleverandør av flott natur hvor man passivt beskuer naturen vår på innsiden av vindu, men satse på naturbaserte opplevelser tilpasset målgruppenes ferdigheter.

Vi må være best og dyrest, og satse på de Reiselivsbedriftene som har ambisjoner om å vokse til å bli noe mer enn levebrødsbedrifter. Videre må vi satse på kunnskap, forskning, kapital og kompetent kapital. Altfor mye av utvikling av norsk reiseliv har vært basert på synsing og ikke på kunnskap.

Så må vi erkjenne at alle kommuner kan ikke satse på reiseliv og bygge opp sine egne frittstående destinasjonsselskaper. Vi har aldri sett en turist lete etter en kommune eller fylkesgrense. 

Om innovasjonsundersøkelsen
Innovasjonsundersøkelsen gjennomføres annet hvert år. Den søker å kartlegge omfanget av innovasjoner i norsk næringsliv, samt å kartlegge faktorer av betydning for innovasjonsprosessen. Undersøkelsen er en del av Eurostats Community Innovation Survey (CIS).

Om Audun Pettersen

Direktør reiseliv og kultur i Innovasjon Norge.
Dette innlegget ble publisert i Innovasjon. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kun 12 prosent av reiselivet innoverer

  1. Tilbaketråkk: Kun 12 prosent av reiselivet innoverer « Innovasjonsbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *