Turisters motivasjon for å reise på ferie

Forventninger til en Norgesferie er først og fremst muligheten til å utforske nye og interesante steder og utvide sin horisont. De har likevel ikke en klar og entydig oppfatning av Norge som reisemål. Dette viser en markedsundersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på oppdrag fra Innovasjon Norge.

Andelen av reisende som har vært i Norge er lav sammenlignet med våre naboland – og dette gjelder også for andel gjenbesøk. Derimot  kommer Norge høyt opp på listen over vurderte reisemål. Felles for alle ferier ,uansett reisemål og de reisendes nasjonalitet, er at ferien må være et brudd med hverdagen, det må være noe nytt og spennende og den må ha en sosial dimensjon. I tillegg ønsker russere å lære noe når de reiser på ferie.  Norge leverer i stor grad på alle disse dimensjonene, med unntak av det sosiale.

 

Om undersøkelsen

Rapportene er en del av Optima-prosjektet, som skal optimalisere markedsstrategien i Innovasjon Norges prioriterte markeder. Undersøkelsene er gjennomført i Tyskland, Nederland og Russland og det har tidligere vært gjennomført undersøkelser i andre markeder. Undersøkelsen avdekker hvilken rolle ferier har i folks liv, kulturelle særegenheter ved markedene, grunnleggende motivasjon for å reise på ferie både generelt og til Norge, tidligere reiseerfaring til Norge, oppfatningen av Norge som ferieland, samt Norges konkurransearena. Det ble først gjennomført en kvalitativ undersøkelse med fokusgrupper. Deretter ble det gjennomført en kvantitativ webundersøkelse med 1200 respondenter.  Undersøkelsene ble gjennomført i 2011.

Rapport Tyskland

Rapport Nederland

Rapport Russland

Om John Martin Aurtande

Seniorrådgiver i analyseavdelingen i Innovasjon Norge Reiseliv
Dette innlegget ble publisert i Analyse, Innovasjon, Markedsføring. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Turisters motivasjon for å reise på ferie

  1. Visit Norway er også et kjempebra nettsted for våre utenlandske arbeidstakere som kommer til Norge for å jobbe !

    Mvh,
    Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *