“Skrik” vant førsteplass på “Tourfilm”-festivalen

Fra venstre Margrethe Helgebostad, Bård R. Gabrielsen, Sigrid O. Hoem og Sindre Rosness

 

Den sjette internasjonale filmfestivalen for turisme «Tourfilm» ble arrangert i Riga den 27. april 2013. Her konkurrerer reklamefilmer for reiselivsprodukter side om side med reklamefilmer for byer, regioner og destinasjoner innen ulike kategorier. Skrik-filmen vant førsteplass i kategorien «Commercial Tourism and Commercials«.

I år ble 92 filmer fra 35 land nominert og vurdert av en profesjonell jury. Festivalen er støttet av blant annet FN sin turistorganisasjon UNWTO og ETC.

Det var prosjektleder Sigrid Oterholm Hoem og juryens leder Margrethe Helgebostad fra Innovasjon Norge som mottok prisen sammen med Sindre Fosse Rosness og Bård Rostrup Gabrielsen fra reklamebyrået Apt som har den kreative ideen til filmen og verdens lengste skrik. Prosjektet er et resultat av et godt teamarbeid mellom Innovasjon Norge og Try/Apt.

Det er ikke første gang Innovasjon Norge mottar en pris for denne kampanjen. Den første prisen ble delt ut på Golden City Award under ITB Berlin i mars i år.

I Innovasjon Norge er vi svært stolte over prisen og oppmerksomheten vi har fått verden over for kampanjen «verdens lengste skrik», som ble lansert 23. januar på åpningen av jubileumsåret Munch150. Bidragene har strømmet inn fra hele verden og totalt har det kommet inn nesten 1500 skrik og filmen er vist omlag 1,2 millioner ganger i våre egne kanaler. I tillegg har kampanjen fått bred medieomtale og skapt engasjement i sosiale medier nasjonalt og internasjonalt. Dette er en enorm inspirasjon til å fortsette arbeidet med å markedsføre Norge som reisemål på nye og utradisjonelle måter.

Dette innlegget ble publisert i Film, Innovasjon, Markedsføring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *