Mer om turisters motivasjon for å reise på ferie til Norge

Innovasjon Norge har oppsummert de viktigste funnene og konklusjonene fra Optima-undersøkelsene i Tyskland, Nederland og Russland i en ny og forenklet rapport. Vi har tidligere publisert de fullstendige rapportene fra disse markedsundersøkelsene, men disse rapportene er både lange og til dels kompliserte. Derfor har vi samlet sammen de viktigste funnene i et mer tilgjengelig format.

Om undersøkelsene

Rapportene er en del av Optima-prosjektet, som skal optimalisere markedsstrategien i Innovasjon Norges prioriterte markeder. Undersøkelsene er gjennomført i Tyskland, Nederland og Russland og det har tidligere vært gjennomført undersøkelser i andre markeder. Undersøkelsen avdekker hvilken rolle ferier har i folks liv, kulturelle særegenheter ved markedene, grunnleggende motivasjon for å reise på ferie både generelt og til Norge, tidligere reiseerfaring til Norge, oppfatningen av Norge som ferieland, samt Norges konkurransearena. Det ble først gjennomført en kvalitativ undersøkelse med fokusgrupper. Deretter ble det gjennomført en kvantitativ webundersøkelse med 1200 respondenter.  Undersøkelsene ble gjennomført i 2011.

Forenklet rapport Nederland

Forenklet rapport Russland

Forenklet rapport Tyskland

Photo: Terje Rakke/Nordic Life/visitnorway.com

Photo: Terje Rakke/Nordic Life/Visitnorway.com

Om John Martin Aurtande

Seniorrådgiver i analyseavdelingen i Innovasjon Norge Reiseliv
Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *