Nordmenn bruker feriebudsjettet i utlandet

Fra 2002 til 2012 har nordmenns totale feriebudsjett økt med 83 prosent. Økningen, som tilsvarer 42,7 milliarder kr, har for det meste blitt brukt i utlandet. Forbruket på utenlandske ferie- og fritidsreiser har økt med 131 prosent i perioden, mens penger brukt på tilsvarende reiser i Norge har økt med 13 prosent. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at den generelle prisstigningen i perioden ligger på 19 prosent, så i realiteten brukte nordmenn mindre penger på ferie- og fritidsreiser i eget land i 2012 enn i 2002.

Er det fordi nordmenn oppfører seg som Onkel Skrue på norgesferier, eller er det fordi norsk reiselivsnæring ikke er flink nok til å tilby produkter og tjenester som frister?  Man kan ikke skylde på at nordmenn ikke ferierer i hjemlandet. Selv om andelen er fallende, reiser nordmenn fremdeles på flest ferie- og fritidsreiser i Norge. I 2012 var andelen 56 prosent. Utfordringen er at kun 38 prosent av alle ferie- og fritidsrelaterte overnattinger var i Norge, samtidig som ikke mer enn 25 prosent av det totale feriebudsjettet kom norsk næringsliv til gode.

Les mer om nordmenns ferievaner på Innovasjon Norges markedsdatasider

Lofoten/CH/Visitnorway.com

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Ikke kategorisert, Markedsføring, Statistikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *