Mye likt i vandresegmentet, men også ulike etterspørselstrender på tvers av markeder

Mens turoperatører i Tyskland og Danmark kan melde om en økning i etterspørselen etter vandring, er situasjonen en annen blant operatørene i Frankrike, Storbritannia og Nederland. Dette viser ekspertundersøkelser gjennomført av Innovasjon Norge.

Fellestrekk: Setter høyere krav
Et fellestrekk på tvers av markedene er at den «kravstore forbrukeren» vi har sett i andre målgrupper også vokser frem blant vandrerne. Nå settes det høyere krav til turen generelt og komfort spesielt.

Dette gjelder overnattingsstedene, service, mat og drikke. Enkeltrom er en selvfølge hvor mange tidligere tok til takke med et dobbeltrom eller en sovesal. Mat og drikke er viktig. God lokal mat etterspørres og det tas som en selvfølge at det serveres vin til maten. Dessuten er det stadig flere som vil at andre skal frakte bagasjen frem til neste overnattingssted.

Vakkert, men dyrt
Norges vakre natur trekkes frem som et pluss, samtidig som vårt høye prisnivå og korte sesong gjør det vanskeligere for operatører å selge turer hit enn til andre destinasjoner.

Les eller last ned rapportene på Innovasjon Norges markedsdatasider

 

Lofoten/CH/Visitnorway.com

 

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *