“Skrik-filmen” vant Grand Prix- the best work of the festival

Den andre internasjonale filmfestivalen for turisme “Tourfilm” ble arrangert i Zagreb 3.-5. juli 2013. Her konkurrerer reklamefilmer sammen med TV-dokumentarer/reportasjer fra destinasjoner i hele verden. Innovasjon Norge mottok festivalens gjeveste pris: Grand Prix «best work of the festival». Dette er en pris som går på tvers av alle kategorier. I tillegg til hedersprisen vant filmen i kategorien «Reklamefilm opp til to minutter».

Juryens begrunnelse for at Skrik vant to priser er at filmen skiller seg ut gjennom å være overraskende, utradisjonell, morsom, rett på sak og knytter opplevelser i Norge mot Munch og maleriet Skrik på en særdeles god måte.

Konkurransen var tøff mellom 122 nominerte bidrag fra totalt 56 land. Blant annet mottok VisitSweden en annenplass for en reklamefilm for Stockholm.  Festivalen arrangeres av CIFFT – the International Committee of Tourism Film som blant annet støttes av FN sin turistorganisasjon UNWTO og ETC. Det var prosjektmedarbeider Beate Brænden Eidsand og juryens leder Margrethe Helgebostad fra Innovasjon Norge som mottok prisene.

Fra venstre: festivalens konferansier, festivalens direktør Spomenka Sarage, Margrethe Helgebostad og  Beate Brænden Eidsand

Fra venstre: festivalens konferansier, festivalens direktør Spomenka Sarage, Margrethe Helgebostad og Beate Brænden Eidsand

Innovasjon Norge har mottatt totalt fire priser for denne kampanjen. Den første prisen ble delt ut på Golden City Award under ITB Berlin i mars i år. Det er reklamebyrået Apt som har den kreative ideen til filmen og konseptet «verdens lengste skrik». Prosjektet er et resultat av et godt teamarbeid mellom Innovasjon Norge og Try/Apt.

I Innovasjon Norge er vi svært stolte over alle prisene og oppmerksomheten vi har fått verden over for kampanjen “verdens lengste skrik”, som ble lansert 23. januar på åpningen av jubileumsåret Munch150. Bidragene har strømmet inn fra hele verden og totalt har det kommet inn nesten 1500 skrik og filmen er vist omlag 1,2 millioner ganger i våre egne kanaler. I tillegg har kampanjen fått bred medieomtale og skapt engasjement i sosiale medier nasjonalt og internasjonalt. Dette er en enorm inspirasjon til å fortsette arbeidet med å markedsføre Norge som reisemål på nye og utradisjonelle måter.

 

Dette innlegget ble publisert i Film, Foto, Markedsføring, Merkevare. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *