Derfor er det lønnsomt å satse på kulturturisten

De som søker kulturopplevelser og autentiske norske opplevelser hadde et høyere forbruk enn den typisk fysisk aktive turisten. Dette mønsteret går igjen bland de norske og utenlandske turistene som besøkte Norge sommersesongen 2012.

Dette er turister som besøker historiske steder, bygninger og museer. Er opptatt av lokal mat, historie og levemåte, og besøker gjerne teater og konserter. Blant utenlandske turister er kulturgruppen den klart største gruppen, hvor nesten 8 ut av 10 turister hører inn. Men også natur- og aktivsegmentet er forholdsvis store, idet omtrent halvparten av de utenlandske turistene i sommersesongen hører inn her.
graf_kultur

Målgruppeundersøkelsene Innovasjon Norge har gjennomført i en rekke av våre største utenlandsmarkeder viser at potenselle turister er i tvil om Norge er et egnet land for kulturopplevelser, de vet rett og slett ikke hva Norge har å by på innenfor dette området. Kan de lære noe nytt og utvide horisonten her?  Mange har et bilde av et øde og isolert land med store og kanskje litt utilnærmelige naturområder. Derfor må vi bli flinkere til å fortelle den spennende historien om Norge, og at Norge er et egnet sted for sosiale aktiviteter og møter med mennesker og lokal befolkning.

Foruten det vakre landskapet er det en levende kultur langs hele vår langstrakte kyst med et rikt utvalg av fersk sjømat og lokale spesialiteter. Denne historien må vi fortelle!

Les presentasjonen holdt under norsk-russiske kulturdager på Innovasjon Norges markedsdatasider.

 

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *