Fortsatt vekst i internasjonale turistankomster

En fersk rapport fra UNWTO viser at det var 747 millioner internasjonale turistankomster på tvers av landegrenser fra januar til august i år. Dette er 5 prosent flere ankomster sammenlignet med samme periode i 2012.

Veksten har vært jevn gjennom hele året, med juni som toppmåned med en økning på hele 6 prosent. Det betyr at juni rundet 100 millioner ankomster som er en rekordmåling for denne måneden siden UNWTO startet World Tourism Barometer i 2003.

ankomster

Det hyggelige er at Europa, som allerede har den største andelen av turisttrafikken, leder an veksten med 5 prosent. Dette utgjør rundt 20 millioner flere ankomster.
For årets åtte første måneder har vi ikke antall ankomster til Norge, men antall hotellgjestedøgn viser dessverre en nedgang fra utlandet på én prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen fordeler seg både på store volummarkeder slik som Tyskland og Danmark, men også på mindre markeder slik som USA og Sør-Europa. Et lyspunkt er at det var 67 prosent flere overnattinger fra Kina ved norske hotell sammenlinget med samme periode i fjor.

Last ned rapporten på Innovasjon Norges markedsdatasider

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *