Innovasjon Norge sitt tilsvar til Tellus sitt blogginnlegg «Hvor mye er ditt «visit..» domene verdt?»

Etter å ha lest gårsdagens blogginnlegg «Hvor mye er ditt «visit..» domene verdt?» fra Richard Veal og Michael Borge i Tellus, så er det så mange påstander de kommer med som går i motsatt retning av hva Visit Norway oppfatter som riktig vei å gå for næringen.

Det var så mange påstander som Innovasjon Norge  ikke kjenner seg igjen i, at vi ba Roar Eriksen, en uavhengig ekspert på søkemotoroptimalisering, se på bloggeinnlegget for å kommentere påstandene Tellus kommer med.

Roar Eriksen har fartstid fra Google, og regnes som en av Norges fremste eksperter innenfor digital synlighet. Han har sikret en rekke norske og internasjonale virksomheter gode, organiske oppføringer på Google, og har gitt råd på nasjonalt nivå i en årrekke.

Dette er hans syn på saken:

«Visitnorway har begynt å sentralisere destinasjonene på et domene. Dette mener jeg er den smarteste måten og presentere Norge på i forhold til digital markedsføring.

Digital markedsføring handler om autoritet og ”trust”.

Se hva Matt Cutts, sjef for webspam i Google sier om digital/sosial markedsføring. Dette er mye enklere med en  «én-domene strategi»:

 

I forhold til de andre destinasjonssidene, er Visit Norway overlegen i sosial markedsføring. De blir delt flest ganger, og i web-mentions kan ingen sammenlignes med dem:

Domain Metrics

 

Tabellen viser estimerte tall MOZ. Tall fra Facebook og Twitter kan man multiplisere med 100.

Ut i fra et SEO perspektiv, er det alltid en fordel og fokusere på det jeg velger å kalle en «én-domene strategi», siden man da kan bygge én stor autoritet istedetfor flere små. Nettstedet vil slik få mer innhold. Navnet i domenet har fått mindre og mindre betydning i Google sin verden, og ved siste oppdateringen fra Google (HummingBird), har det lite å si. Matt Cutts fra Google kom i mars 2011 med følgende uttalelse om dette:

Den klare fordelen med å ha en én-domene strategi gjør også at det er enklere å få mindre duplicate content, som er et av de største problemene Google har med tanke på indeksering.

Nå har destinasjonsselskaper som www.VisitTrondheim.no lagt sine sider under Visit Norway. Alle destinasjonsselskapene burde gjøre det samme som VisitTrondheim, da de får mye ekstra utbytte av autoriteten fra Visit Norway. Jeg har tilfeldig valgt ut noen nettsider som jeg sammenligner med Visit Norway med tanke på autoritet. Page Rank og synlighet vil være mye høyere hvis man kommer inn under paraplyen til Visit Norway.

Pagerank

 

Her ser man at Visit Norway er en klar vinner når man vurderer faktorer som omhandler autoritet. De har også absolutt den høyeste Page ranken i reiselivsbransjen.

Pagerank2 Pagerank3

 

 

 

 

 

Ved å flytte innholdet fra VisitTrondheim.no til visitnorway.com så har de gått fra 5 til 7 i Page rank på Top Level Domain. Det er merkbart stor forskjell.

Her er en visuell forklaring på hvorfor strategien til Visit Norway er den beste:

single domain

 

Fordelen med å samle alt, er jo faktisk også at alle destinasjoner som flytter seg over til Visit Norway gjør faktisk alle under den paraplyen enda bedre.

Mister destinasjonsselskapene noe ved å flytte domenet til Visit Norway?
Destinasjonselskapene gjør en redirected med en 301 av deres domener til Visit Norway. Gjøres dette korrekt mot Google, mister man ingenting av de organiske søkene, man blir faktisk bare bedre med tanke på at man får hjelp fra autoriteten og fra alle de andre destinasjonsselskapene.

Dersom VisitTrondheim.no  igjen ønsker å ta kontrollen over sitt eget domene, trenger de ikke å starte på nytt. Visit Norway vil da gjøre en total redirect 301 tilbake til deres domene, motsatt av hva som blir gjort i dag.

Roar Eriksen»

http://www.linkedin.com/in/roareriksen

Om Audun Pettersen

Direktør reiseliv og kultur i Innovasjon Norge.
Dette innlegget ble publisert i Innhold, Søkemotorer. Bokmerk permalenken.

3 svar til Innovasjon Norge sitt tilsvar til Tellus sitt blogginnlegg «Hvor mye er ditt «visit..» domene verdt?»

  1. Tilbaketråkk: VisitHVEM? Digital identitet og domenestrategi | VisitOSLO's bransjeblogg

  2. Morsomt med engasjement. Håper vi kan få enda flere med i debatten. Her er et nytt innlegg fra oss: http://blogg.tellus.no/2013/11/ett-domene-strategi-bra-for-visitnorway.html

  3. Interessante vurderinger fra våre venner i Irland:
    «For the tourism industry the digital environment is a key channel. One third of the world’s travel sales will be made online in 2013 and the value of 2012 global online travel bookings were worth in the region of $313 Billion. Therefore if Irish Tourism is to be able to compete in this environment, Fáilte Ireland needs to work with them, providing direction and assets to aid the industry help themselves. A study by Google/Nielsen identified that an average potential holidaymaker will visit 21.6 sites before making a purchase. Therefore, for example http://www.discoverireland.ie & http://www.ireland.com are not enough to effectively maximise the potential the digital environment has for the Irish Tourism industry. Working with the Irish tourism industry we need to ensure that right across the digital ecosystem there is a consistent and motivating message/content for potential holidaymakers regarding holidaying in Ireland.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *