Gode tall for verdensturismen

Til tross for at global økonomi går på lavgir, fortsetter veksten i internasjonale turistankomster. Ferske tall fra UNWTO viser at antall ankomster vokste med 5 prosent fra januar til september i år. Veksten tilsvarer 41 millioner flere reiser på tvers av landegrenser sammenlignet med samme periode i 2012.

utvikling2

Det var Europa sammen med Asia og Stillehavsområdene som var motoren gjennom årets første ni måneder. Europa, verdens mest besøkte region, økte med hele 6 prosent. Dermed kan regionen vise til en høyere vekstrate enn gjennom hele 2012, da antall ankomster økte med 3 prosent. Veksten er større enn det UNWTO spådde på forhånd, og det er Sentral- og Øst-Europa og Sør-Europa som driver veksten. Landene i Nord-Europa hadde den svakeste utviklingen med i underkant av 4 prosent flere ankomster.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *