Trender og utviklingstrekk som påvirker reiselivet

Ved inngangen til 2014 har Innovasjon Norge identifisert et knippe trender som i større eller mindre grad vil påvirke norsk reiseliv i årene fremover. Noen trender kan vi med stor sannsynlighet si vil inntreffe og ha en stor innvirkning, mens andre vil inntreffe uten at det kommer til å ha noe nevneverdig utslag for norsk reiselivsnæring. Andre trender er det kanskje større usikkerhet knyttet til?

Er man i gang med en strategiprosess kan det være lurt å ta stilling til følgende hovedtrender:
1. Økonomi
2. Demograf og Urbanisering
3. Klima
4. Data og Teknologi
5. Verdier

Økonomidelen har det vært hensiktsmessig å dele inn i kjennetegn ved europeisk økonomi og fremvoksende økonomier. Deretter tar vi for oss demografi og urbanisering, klima, data og teknologi og verdier. Under verdier har vi fokus på «Guilt-free status», «En fritid som vekker oppsikt», «Slow Travel», «Sunnhetsbølgen» og «Adventure traveler».

Les presentasjonen på SlideShare. Klikke her.

 

CH-Visitnorway.com

CH-Visitnorway.com

 

 

Dette innlegget ble publisert i Analyse, Markedsføring, Statistikk og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *