Norges-app vant reiselivspris

Innovasjon Norge lanserte i fjor mobilapplikasjonen TO Norway – et opplæringsverktøy for reisebyråansatte i Spania. Appen ble svært godt mottatt og nylig ble den hedret med den spanske reiselivsbransjens The AppTourism Award 2014.

Innovasjon Norge Spania vant dermed prisen for den beste internasjonale mobilapplikasjonen, og ble fremhevet i den spanske reiselivsbransjen for å være innovative og nytenkende innenfor bruk av ny teknologi i reiselivet.

TO Norway Visitnorway.com10 videoer om populære norske steder

Utgangspunktet for appen var at Innovasjon Norge ønsket å lage et opplæringsverktøy for spanske reisebyråer. Denne ble første gang lansert i mai i fjor, og er tilgjengelig både for Apple og Android-telefoner, samt vanlige nettsider. Gjennom 10 videoer tilbys det praktisk informasjon om Norge og Norges mest populære turistregioner, som for eksempel Tromsø. I tillegg gjennomføres det en rekke utfordrende spørsmål for å teste den lærte kunnskapen.

I følge reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge er bransjebearbeidelse viktig i flere av våre prioritert markeder. Mye fordi vi ser at turister som bestiller reiser gjennom turoperatører og reisebyråer har et større forbruk. I tillegg stimulerer reisebyråene til viktig nyrekruttering av nye turister til Norge. Denne appen gir derfor spanske turoperatører et viktig verktøy i salget av Norge, mener han.

125 kandidater kjempet om prisen

Juryen hadde 125 kandidater å velge mellom, men endte opp med TO Norway. De begrunner prisen med at TO Norway gir relevant oppdatert informasjon til brukeren, et tidsmessig og intuitivt design og enkel navigering, som sammen skaper en unik reiseopplevelse for turisten.

Programmet har altså blitt en suksess, ikke bare blant reisebyråansatte, men også for alle som har interesse for å reise. TO Norway er en perfekt og nyttig reiseguide på mobilen.

Last ned fra Apple Store

Last ned for Android fra Google Play

Tilgang via nettside: “Experto en Noruega”: http://www.expertonoruega.visitnorway.com/

 

Om Marianne Mork

Rådgiver reiseliv i Innovasjon Norge. Twitter: @Marimork
Dette innlegget ble publisert i Design, Ikke kategorisert, Innhold, Markedsføring, Merkevare, Mobil. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *